Klimatstudentpodden

Poddens första avsnitt är inspelade under vår konferens och festivalkväll som ägde rum i mars 2019. Evenemangen samlade klimatstudentgrupper från hela Sverige, spännande föreläsare, klimatengagerade artister, politiker, forskare med mera.

Avsnittens innehåll varierar från fakta om klimatkrisen till inspirerande om vad vi kan göra. Lyssna, bättra på din klimatkunskap och inspireras till handling!

1. All you need to know about climate change with Will Steffen

Earth system scientist Will Steffen gives you tools for your climate toolbox and inspiration to save the planet. Follow the presentation while you listen.

2. Panelsamtal om lärosätenas utsläppsminskning

Hur vi kan påverka och samverka med olika aktörer för att minska lärosätenas utsläpp i linje med klimatforskningen? Det diskuterar expertpanelen med olika aktörer i avsnitt två av klimatstudentpodden.

Vi räddar framtiden

Klimatstudenterna startades upp av studenter på SLU i Uppsala. I November 2018 bildade studenter från Uppsala, Göteborg och Stockholm föreningen Klimatstudenterna Sverige. Målet är att snabbt växa till en nationell och internationell studentrörelse med lokala klimatstudentgrupper och rädda framtiden.

Contact us!