Följ våra livesändningar!

På vår Facebooksida /klimatstudenternaSverige kan ni imorgon följa mycket av det som händer på vår konferens och festival under lördagen den 16 mars. Se programmet för sändningarna nedan:

11.00-12.00 Föreläsning med Will Steffen

Will Steffen  står bland annat bakom planetary boundaries och hot house earth som jordsystemforskare på Stockholm Resilience Center. Han ger oss svar på vad som krävs för att hålla uppvärmningen under 1,5-grader. Föreläsningen är på engelska. 

13.00-14.45 Panelsamtal med olika aktörer

Med panelsamtalet tar vi reda på hur vi kan påverka och samverka med olika aktörer för att minska lärsoätenas utsläpp i linje med klimatforskningen. Följande deltar i panelen, som modereras av  Anna-Karin Nyström, chef för klimatmålsenheten på Naturvårdsverket:

     Christina Abdulahad, ordförande för Lunds universitets studentkårer

   – Kristina von Oelreich, hållbarhetschef på KTH

   – Erik Westholm, professor emeritus på SLU och deltagare i Forskaruppropet

   – David Kihlberg, chef på Naturskyddsföreningens klimat- och juridikavdelning

     Mattias Vepsä, ledamot för Socialdemokraterna i riksdagens utbildningsutskott

18.00–21.00 Världens första klimatstudentfestival

Det blir en löningsorienterad och inspirerande kväll om klimatstudentrörelsen, forskaruppropet och Nätverket We don’t have time. Under kvällen lanserar vi vår rektorstävling #levsomnilär med intervju av SLU:s rektor Karin Holmgren och en hälsning från SJ.

18.00–18.15 Välkomsttal av Klimatstudenternas grundare

19.00–20.00 Klimatstudenterna Uppsala universitet

Forskaruppropets initiativtagare

Nätverket We don’t have time

Klimattrubadur Staffan Lindberg

20.30–21.00 Lansering av rektorstävlingen

Vi räddar framtiden

Klimatstudenterna startades upp av studenter på SLU i Uppsala. I November 2018 bildade studenter från Uppsala, Göteborg och Stockholm föreningen Klimatstudenterna Sverige. Målet är att snabbt växa till en nationell och internationell studentrörelse med lokala klimatstudentgrupper och rädda framtiden.

Contact us!